- Úvod
- >>
- Slané špeciality
- >>
- Oleje | Octy
- >>
- Ume ocot Natural 500ml
Ume ocot Natural 500ml
Popis
Pri výrobe (fermentácii) sliviek umeboshi vzniká ako odpadový produkt červená voda ume-su, čiže umeocot. Pri modernom spôsobe výroby sa nakladajú nesušené slivky, aby zostalo viac tekutiny. Z chemického hľadiska ale s octom nemá nič spoločné. Ume ocot má slanokyslú chuť a aj keď má v názve slovo ocot skôr nám pokrm osolí ako okyslí. Obsahuje veľké množstvo minerálnych látok, enzýmov a vitamínov vo vstrebateľnej podobe.
Ume ocot používame v kuchyni na dochucovanie akéhokoľvek jedla (polievky, omáčky, strukoviny) dá sa použiť aj do šalátov a dresingov. Proste kamkoľvek podľa fantázie.
Zloženie
Ume (japonské slivky), morská soľ, Shisso (Perilla).
Výživové údaje na 100 g
| Energia | 79 kJ / 11 kcal |
| Tuky | 0,30 g |
| z toho nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
| Sacharidy | 4,00 g |
| z toho cukry | 0,60 g |
| Vláknina | 0 g |
| Bielkoviny | 0 g |
| Soľ | 16,10 g |
Parametre
| Krajina | Japonsko |
|---|---|
| Objem | 0,5 l |
| Hmotnosť | 0,8 kg |

