Tripel Karmeliet 19,8° (BE) 0,33l
Popis
Jeden z belgických kláštorov blízko Dendermonde údajne varil pivo z troch druhov zŕn, čo inšpirovalo pivovar Bosteels k uvedeniu podobne pripravovaného piva na trh v roku 1997. Jačmeň, ovos a pšenica sa varia v surovom aj zosladovanom stave a pivo je silne korenené, čo vytvára zaujímavú komplexnú chuť. Zo pšenice pochádza "ľahké telo" a príchuť po sladkom citróne, od ovsa smotanová pena a zo všetkých ingrediencií dohromady korenené a suché zakončenie.
Typ piva: Abbey tripel
Optimálna teplota pri nalievaní: 6 - 9 °C
Parametre
Krajina | Belgicko |
---|---|
Objem | 0,33 l |
Obsah alkoholu | 8,4 % |
Stupňovitosť | 19,8 ° |
Hmotnosť | 0,8 kg |